Groen en gezond

Basisschool Sint Laurentius in Kekerdom is een groene, gezonde school. We hebben respect voor en genieten van de natuur om ons heen. Buiten spelen is een vast onderdeel van onze dag, voor alle kinderen. Dat kan op het groene schoolplein, in de speeltuin naast onze school of op 't Haonehart: het parkje naast onze school. Als het even kan, geven we buiten onderwijs. Al rennend over het schoolplein oefenen we bijvoorbeeld de tafels of een dictee. En in de winter lopen we de Millingerwaard in om naar het hoogwater te kijken. 

Uit respect voor onze natuur, letten we op ook op onze 'footprint'. Op onze school zijn we zuinig op onze spullen en we leren de kinderen om er respectvol mee om te gaan. We hergebruiken waar mogelijk en kopen niets onnodig in. We vermijden het gebruik van plastic en scheiden ons afval. En we moedigen ouders en kinderen bijvoorbeeld aan om zo veel mogelijk per fiets of lopend naar school te komen.

Gezond
Als gezonde school kiezen we voor gezonde voeding. Iedere ochtend eten we samen fruit, dat de ouders meegeven aan de kinderen. Voor de lunch moedigen we aan dat kinderen kiezen voor een gezonde maaltijd. We letten er ook op dat de kinderen tijdens de eetmomenten ook voldoende drinken, bij voorkeur water. Koek, snoep en ander lekkers wordt niet gegeten op school. Alleen als het feest is, dan maken we een uitzondering. 

Bekijk het voedingsbeleid van basisschool Sint Laurentius.